Αυτή είναι μια γρήγορη συνταγή για μους σοκολάτας που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα και γρήγορα από φοιτητές:

Υλικά:
200 γραμμάρια σοκολάτας (προτιμήστε σοκολάτα με τουλάχιστον 50% κακάο για καλύτερη γεύση)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ένα μικρό πρέπειν άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
Οδηγίες:
1. Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπωλ πάνω από ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό (μπανιο μαριαζ). Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ομοιόμορφα.
2. Χωρίς να αποσυρθεί από τη φωτιά, αφαιρέστε το μπολ από το κατσαρολάκι και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
3. Χωρίστε τα αυγά και χωρίστε τα κίτρινα από τα λευκά (ασπράδια).
4. Χτυπήστε τα λευκά αυγά με το ζάχαρη μέχρι να σχηματίσουν μαλακές κορυφές.
5. Προσθέστε τα κίτρινα αυγά στη σοκολάτα, ανακατέψτε καλά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το εκχύλισμα βανίλιας για γεύση.
6. Προσθέστε τα λευκά αυγά στη σοκολατένια μάζα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
7. Βάλτε το μίγμα σε μικρά μπωλάκια και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να πήξουν.
8. Απολαύστε το μους σοκολάτας σας!
Αυτή η συνταγή παράγει ένα γρήγορο και νόστιμο μους σοκολάτας που μπορείτε να απολαύσετε μετά από μόλις λίγες ώρες ψύξης. Καλή σας απόλαυση! Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση!